Aanbevelingen

Reactie op de cursus De menselijke natuur

Sinds een paar weken duik ik onder in oude filosofische teksten, tenminste fragmenten daarvan. De cursus met de titel ‘De natuur van de mens’ wordt gegeven door een bevlogen docent, groot van lichaam en geest. Hij noemt zichzelf de Denkbeer. Met het elan dat bij zijn leeftijd past probeert hij het aantal merendeels wat oudere breinen dat deze cursus volgt in te wijden in de westerse filosofie.

Reacties op de cursus Het goede en de mens

“Goede docent, voldoende ruimte voor eigen inbreng en goede gedachtewisselingen.”

“Een boeiende cursus, met een docent die vol humor en openheid zijn kennis deelde met de cursisten, en die daarbij ook een goede sfeer in de groep waarborgde!”

“Verwacht geen hapklare brokken; je moet er thuis toch wel een paar uur per week aan besteden wil je beslagen ten ijs komen.”

“…er heen gaan en over je heen laten komen, je kan bij deze docent zo bij elke zin instappen. Geeft veilig gevoel.”

“Als je enigszins bent ingevoerd in de wereld van de filosofen en je er meer in wil verdiepen door het lezen van teksten en het voeren van groepsgesprekken onder leiding van een docent, meld je dan aan en gooi je er in!”

De gemiddelde beoordeling van de cursus en de docent (over 8 reacties) was een 8,0.

Aanbevelingsbrief

Goede vriendinnen en vrienden,

Een van mijn meest getalenteerde jonge vrienden (als ik dat mag zeggen), Lucas Beerekamp, behaalde in 2010, cum laude, zijn master Ethiek aan de afdeling Wijsbegeerte van de Universiteit van Amsterdam.
Sedert die mijlpaal in zijn wetenschappelijke carrière, heeft hij als bijna vanzelfsprekend, naast zijn permanente behoefte om zich als filosoof verder te scholen, ook een grote drang ontwikkeld om zijn kennis met anderen te delen.

Hij doet dat tot volle tevredenheid van zijn studenten nu al weer drie jaren als docent aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast wil hij hetzelfde nu ook in een ander kader gaan doen, namelijk door het geven van -low budget- cursussen aan kleine groepen in de bovenzaal van Eik en Linde.
Als oud-ondernemer en huisbaas van dat etablissement laad ik al snel de verdenking op me in deze niet belangeloos te opereren en te adviseren (diegenen die mij kennen als organisator en stimulator van opera-activiteiten weten wel beter).

Desalniettemin wil ik jullie met klem vragen even door te klikken naar www.denkbeer.nl
Ik weet bijna zeker dat jullie dan net zo enthousiast als ik zullen worden over het aanbod dat Lucas ons daar doet.

En, zo niet, dan blijven we uiteraard even goede vriendinnen en vrienden.

Hartelijke groeten,

Paul Verberne,
19 juli 2013